Velež prijavio stadion na kojem će igrati evropske utakmice?

FK Velež iz Mostara će se, nakon jedne sezone izbivanja, ovog ljeta ponovo vratiti na evropsku scenu.

Velež trenutno suvereno drži treću poziciju na tabeli WWin lige i samo ga čudo može zaustaviti u pohodu na Evropu, posebno iz razloga što u kvalifikacije za Konferencijsku ligu vodi i četvrto mjesto na tabeli.

U mostarskom klubu su ka Evropi gledali i tokom procesa licenciranja, a prema pisanju SportSport.na, već su odredili i domaći stadion koji će prijaviti za međunarodne utakmice.

Isti izvor piše da je Velež u postupku licenciranja kao domaći stadion za UEFA-ina takmičenja prijavio Bilino polje, pa je vrlo izvjesno da će se na ovom zeničkom hramu fudbala opet igrati evropski susreti.

Podsjetimo da Velež aktivno i vrijedno radi na izgradnji južne tribine na svom stadionu Rođeni, ali teško je vjerovati da će radovi biti okončani do jula kada počinje evropska sezona. Upitno je i da li bi mostarski stadion mogao odmah dobiti licencu za nastup, pa će se u Veležu morati još malo strpiti uz nadu da će, možda već iduće sezone, evropske utakmice igrati u svojoj kući.

Za Velež će ovo biti treći izlazak u Evropu u posljednje četiri godine. U prethodna dva navrata, Rođeni su svoje domaće utakmice igrali na Grbavici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *