Velež rutinski savladao Igmana i zadržao treće mjesto na tabeli

Posljednji duel 23. kola WWin lige odigrali su Velež i Igman. Domaća ekipa je bila favorit u ovom susret prije samog početka, a to su opravdali na terenu i slavili rutinski trijumf rezultatom 2:0.

Prva prilika u desetoj minuti za domaće, šutirao je Vehabović, lopta je otišla pored gola Igmana.

Nisu puno navijači Veleža čekali na pogodak. Vehabović je centrirao u 12. minuti, Šikalo glavom šutirao. Ćeman je odbranio uz pomoć stative ali loptu u praznu mrežu šalje Haskić.

U 21. minuti jedna od rijetkih prilika gostiju, Džanković je pokušap nakon jedne gužve, ostalo je 1,.0 za Velež.

Hrkać je dobro pokušao iz slobodnjaka sa 25 metara u 29. inuti, lopta ide malo pored gola. Bio je to dobar udarac. Odlična prilika za gosteu 31. minuti, Bešagić je pokušao sa nekih pet metara, iz dosta teške situacije, odbranio je Hadžikić.

U 36. minuti novo slavlje domaćih igrača i navijača. Hrkać se lijepo oslobodio svog čuvara i sa 20 metara sjajno šutira i pogađa za 2:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Prva prilika u drugom poluvremenu za Velež u 57. minuti, Šikalo je sa sedam metara šutirao ali Ćeman odlično interveniše.

U 70. minuti još jedna prilika za domaće, Suljić je sjajno šutirao sa 15 metara, Ćeman odličan i ovaj put.

Do kraja utakmice još nekoliko poluprilika većinom pred golom Igmana, ali ostalo je na kraju 2:0 za Velež i nova tri boda za Rođene u WWin ligi ove sezone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *