Za vikend obilježavanje 31. godišnjice deblokade Mostara

Obilježavanje 31. godišnjice operacije deblokade Mostara, oslobađanja bjelopoljske kotline i pogibije brigadnog generala Midhada Hujdura Hujke, bit će održano 29. i 30. 6. 2024. godine, u sklopu manifestacije “Putevima pobjede ARBiH 1992-1996”, a u organizaciji Jedinstvene organizacije boraca (JOB) Grada Mostara.

U sklopu obilježavanja, u subotu, 29. juna, u Centru za kulturu Mostar bit će postavljena izložba “Heroj oslobodilačkog rata Midhad Hujdur Hujka”.

Istoga dana u 17.30 sati planirano je odavanje počasti i polaganje cvijeća na mostarskim Šehitlucima, dok će u 19 sati u Centru za kulturu Mostar biti održan program “Sjećanje na oslobodioce Mostara”, prikazivanje filma i obraćanje svjedoka vremena.

U nedjelju, 30. juna u 10 sati planiran je obilazak i polaganje cvijeća na mjesnim spomen obilježjima u Blagaju, Drežnici i Potocima, zatim u 17 sati polaganje cvijeća i polazak učesnika marša “Putevima pobjede ARBiH” u Podharemu, te u 17.30 sati polaganje cvijeća na Šehitlucima.

Obilazak spomen obilježja u USRC “Midhad Hujdur Hujka” u Sjevernom logoru i polaganje cvijeća planirani su u 18 sati, najavili su organizatori.

U 20 sati je planirano polaganje cvijeća u Marića mahali, u 21 sat na šehidsko turbe Vrapčići.

Kulturno zabavni program planiran je na sportskom igralištu Osnovne škole “Vrapčići”.

Okupljanje učesnika Marša iz Bijelog Polja je u 16 sati kod šehidskog turbeta Potoci.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *