ZENICA OBLIJEPLJENA “MAFIJAŠIMA” IZ N/FSBIH: ZELJKOVIĆ, MILOŠEVIĆ, MISIMOVIĆ… NEPOŽELJNI

Dan prije najvažnije utakmice u posljednjih nekoliko godina reprezentacije BiH u Zenici su osvanuli plakati protiv čelnika N/FSBiH.

Naime, na panoima za javno oglašavanje, nepoznate osobe su polijepile plakate sa fotografijama čelnih ljudi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i A reprezentacije, preko kojih je velikim crvenim slovima napisano: “Nepoželjni!!!”.

Prvi na listi “nepoželjnih” je predsjednik FSBiH Vico Zeljković, ali na plakatu se nalaze i fotografije selektora Save Miloševića, zatim direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića te članova Izvršnog odbora FSBiH.

U vrhu plakata preko loga N/FS BiH je napisano “Mafia”.

Plakati su, očito iz protesta i navijačkih nezadovoljstva, osvanuli samo dan prije polufinalne utakmice baraža za Evropsko prvenstvo 2024. godine, u kojem će Zmajevi sutra u 20.45 sati na zeničkom stadionu Bilino polje ugostiti selekciju Ukrajine.

Sve ovo sugerira da će zenički stadion, koji je za ovu utakmicu odavno rasprodan, sutra biti poprištem i obračuna navijača bh. reprezentacije s vodstvom Saveza i reprezentacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *