Zrinjskom novčana kazna i zabrana navijačima

Juče je u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu održana sjednica Disciplinske komisije NS/FS BiH.

Komisija je između ostalog razmatrala izvještaje službenih lica sa utakmice 26. kola Wwin Lige Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski-FK Velež, te je donijela sljedeće odluke:

“HŠK Zrinjski se kažnjava jedinstvenom novčanom kaznom od 18.000 KM, zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren, nereda na stadionu po završetku utakmice, te zbog diskriminirajućeg skandiranja navijača. Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61., 62. i 83. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH”.

Također, Savez navodi da se komesar za bezbjednost HŠK Zrinjski Puljić Želimir kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog propusta u obavljanju dužnosti, shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Uz to, potvrđena je kazna za HŠK Zrinjski, zabrana odlaska navijača na jednu gostujuću prvenstvenu ili Kup utakmicu, shodno Odluci Disciplinske komisije od 22. 11. 2023. godine (uslovno kažnjavanje). Odluka stupa na snagu shodno odredbama člana 123., stav 6. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Podsjetimo da su ranije ovog mjeseca snage odmjerili Zrinjski i Velež. Domaćin je slavio sa 1:0, ali je duel obilježio incident.

Navijači Zrinjskog, Ultrasi, ušli su u sukob s policijom nakon što su utrčali na teren. Ta utakmica igrala se bez gostujućih navijača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *