ZVANIČNO-TINO BLAŽ LAUŠ NOVI FUDBALER ROĐENIH!

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Tino Blaž Lauš od danas novi igrač našeg Kluba.

Danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” u prisustvu direktora Kluba Denisa Zvonića potpisan ugovor koji će ovog ofanzivnog fudbalera vezati za Rođene do ljeta 2026. godine.

Najvjernijim navijačima Rođenih sigurno da Lauš nije nepoznat igrač obzirom da je pomenuti fudbaler u sezoni 2022/23 već nosio crveni dres. Ono što je karakteristika ovog mladog fudbalera jeste srčanost i požrtvovanost, i sigurni smo da upravo takvog Lauša možemo očekivati u sezoni koja je ispred nas. U pomenutoj sezoni u kojoj je nastupao za naš tim Lauš je zabilježio 17 nastupa u kojima je postigao jedan gol te upisao pet asistencija.

Tino Blaž Lauš rođen je 17. marta 2001. godine u Splitu. Pored našeg tima ovaj dvadesettrogodišnji fudbaler igrao je Istru, Koper, Posušje te matični Hajduk iz kojeg je došao u redove FK Velež.

O prvim impresijama te motivima povratka u redove Veleža, Lauš je istakao:

„Prvi motiv je svakako taj što sam ovdje proveo najbolji dio svoje karijere, a drugi motiv je što je klub i prije bio dobar a sada je još i više napredovao i ide u jako dobrom i pozitivnom smjeru. Ambicije su dosta velike i to mi se jako sviđa. Velež ima jako dobru prošlost ali ono što me jako raduje su dobri i visoki ciljevi za budućnost“

Lauš je istakao da se fizički jako dobro osjeća te da je spreman za nadolazeće izazove koje Klub očekuje. Prvi službeni meč Rođene očekuje 10. jula kada u okviru prvog pretkola UEFA Evropa Koferencijske lige naš tim na Grbavici dočekuje predstavnika Andore Inter Club d’Escaldas. O evropskim nastupima Rođenih Lauš je rekao:

„Svakako da treba ići utakmicu po utakmicu i biti jako oprezan, ali je prolaz prvog pretkola nešto što se od nas očekuje. Želimo što je moguće duže trajati u Evropi, i mislim da se može napraviti jako lijepa priča. Nas nije lako pobijediti pred našim navijačima, a u gostujućim mečevima ćemo se svakako boriti do posljednje sekunde” – saopšteno je iz Veleža.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *